Diverse objecten: koperboompje, koolmees, olifant etc.
Dit is de hele correspondentie:
Wo 26-2-2025 16:56
Goedemiddag Elly,
Allereerst onze excuses voor de vertraagde reactie op jouw ontzettend leuke bericht! We waarderen het enorm dat je de tijd hebt genomen om jouw ervaring zo mooi onder woorden te brengen en we willen je daar alsnog heel hartelijk voor bedanken.
Wat geweldig om te lezen hoe je jouw dag in onze keuken hebt beleefd! Jouw enthousiasme en passie waren voor ons ook echt een plezier om te zien. We vonden het fantastisch om je een kijkje achter de schermen te geven en je een dag deel te laten uitmaken van ons team. En natuurlijk zijn we heel blij dat je al snel weer terugkomt voor de lunch op 7 maart, samen met je vriendin, dat wordt ongetwijfeld weer een heerlijke middag!
Nogmaals bedankt voor je prachtige woorden en je enthousiasme. We kijken ernaar uit je binnenkort weer te verwelkomen!
Vriendelijke & culinaire groet,
Het gehele team van Ron Gastrobar
Ron en team,
gisteren een geweldige dag gehad in de keuken, ik heb er het volgende stukje over geplaatst op mijn facebook pagina (ellybakker1). Ook heb ik net gebeld en een reservering gemaakt voor een volgende lunch, op 7 maart 13:00 uur. Ik heb met mijn vriendin afgesproken, ook zij komt uit de Schinkelbuurt, heeft als kind in de Veerstraat gewoond, we kennen elkaar al van de kleuterschool.
Ik kijk er erg naar uit haar ook kennis te laten maken met jullie culinaire hoogstandjes!
Een dag in de keuken van Ron Blaauw
Wat een geweldige dag heb ik gisteren gehad in de keuken van het Michelin-ster restaurant Ron Blaauw in Amsterdam-Oud-Zuid!
Nadat we zo heerlijk in het restaurant hadden gegeten op onze trouwdag op 13 januari heb ik een mail gestuurd om hiervoor te bedanken en heb ik gevraagd of ik ’s een dagje mee mocht draaien in de keuken. Ik had niet verwacht dat dat zomaar kon en was blij verrast dat ik mocht komen (en vereerd dat ik de eerste was die dit heeft gedaan)!
De hele dag heb ik meegewerkt. Ik mocht meedraaien in de keuken en heb geholpen met het bereiden van de garneringen en met de voorbereidingen. Ik heb diverse dingen gefrituurd, waaronder heerlijke patatjes, snacks en artisjokken, onder het toeziend oog van Casper en de chef-kok. Ook heb ik geholpen met de dagelijkse maaltijd voor het personeel, wat bestond uit gnocchi en ravioli met kaassaus en een frisse salade.
Het was een onvergetelijke ervaring om deel uit te maken van zo'n getalenteerd team en om een kijkje achter de schermen te krijgen van een toprestaurant. Zij gaven mij echt het gevoel voor een dagje lid van dit team te zijn en toch een beetje een gast, die je af en toe iets lekkers voorzet. De koks kwamen geregeld een hapje laten proeven, zoals paling, kaviaar, wagyu vlees, een oester en heerlijke aardappelpuree (aardappels had ik geschild), echt verfijnd, niet te zuinig met de roomboter (1 op 2). Alles was even lekker, echt een geweldige ervaring.
Ik ben heel dankbaar dat mij deze kans geboden werd en na een dag hard werken (ik was om 22:30 thuis) was ik moe, maar heel voldaan!
groetjes,
Elly Bakker
Van: Elly Bakker <ellybakker1@hotmail.com>
Verzonden: dinsdag 14 januari 2025 15:29
Aan: info@rongastrobar.nl <info@rongastrobar.nl>
Onderwerp: Bedankje en vraag
Ron en team,
Gisteren hebben mijn partner en ik onze trouwdag gevierd en we hebben heerlijk geluncht bij jullie in Rons Gastrobar in Oud-Zuid. We willen jullie hartelijk bedanken voor de geweldige service en het heerlijke eten. We zijn echt verwend en jullie hebben bijgedragen aan een bijzondere dag, we hebben er enorm van genoten. Elke hap was een feestje 🙂
Daarnaast zou ik heel graag de mogelijkheid willen bespreken om een dagje mee te draaien in de keuken, als een soort stagedag. Het lijkt me ontzettend leerzaam en inspirerend om te zien hoe het team werkt en om meer te leren over het bereiden van jullie heerlijke gerechten.
Ik hoor graag of dit mogelijk is en wat de verdere stappen zijn.
Nogmaals bedankt voor alles!
Elly en Jan Godefrooi
tel 06-47288357
En medio maart de laag vernis erop, nu het bord helemaal vrij staat:
Als dank voor hun donatie ben ik met onze voorzitter (van De Zonnebloem afdeling Mijdrecht) langs geweest bij Walraven in Mijdrecht. We hebben een grote zonnebloem als dank gegeven, vonden ze erg leuk, hij krijgt een mooi plekje.
Ben er ruim een week mee bezig, dit zijn de verschillende stadia:
- gieten van beton (heb ik een mal voor)
- 2 dagen laten drogen, uit de mal halen
- afwerken, bramen eraf en gaatjes opvullen indien nodig (met de gietmortel die we gebruiken van Weber nauwelijks nodig!)
- in de gesso zetten en dagje drogen
- 1e laag schilderen, bruin hart en gele bladeren, dagje drogen
- 2e laag schilderen, bruin hart afwerken en oranje over geel voor nuancering, zijkanten bladeren andere tint oranje
- verdere details intekenen, contouren van de blaadjes, lijntje van hart naar buitenkant, dagje drogen
- 1e laag vernis: spuitbus glanzende vernis, uurtje drogen
- 2e 3e en 4e 5e 6e laag vernis: elke dag een laagje
Feb. '24 ook smyrna-knopen vind ik erg leuk om te doen (zie ook de nieuwe tapijten voor de Urbanuskerk, hierboven). Voor Leo (mijn gast bij de Zonnebloem) ben ik een leeuwenkleed aan het maken. Precies op de helft ben ik nu, het kleed wordt ongeveer 0,75 bij 1,25 mtr. Hij wordt prachtig..
Koffer met engeltje
(onder het lakentje heb ik zelf nog geslapen als baby, altijd bewaard, nu een stukje gebruikt in dit koffertje, 't blijft in de familie: voor achternichtje Imme)
K
Stenen koolmees